بالا رفتن بیتکوین بهتنهایی به این معنی نیست که یه روند جدید شروع شده؛ همونطور که پایین اومدن قیمت هم لزوماً یعنی بازار خراب شده.
مهمتر از اینکه قیمت به کدوم سمت میره، اینه که چه چیزی پشت این حرکته. اگر رشد بیتکوین با ورود پول همراه باشه، مخصوصاً از سمت ETFها، میشه اون رو جدیتر گرفت. اما اگر قیمت فقط بخشی از ریزش قبلی رو جبران کرده باشه و پول تازهای وارد بازار نشه، هنوز نمیشه گفت این حرکت ادامهداره.
موقع اصلاح هم باید دید با یه موج واقعی فروش روبهرو هستیم یا فقط یه عقبنشینی معمولی در محدوده فعلی. بالا رفتن حجم فروش و خروج سرمایه با یه نوسان کوتاه و محدود، معنی یکسانی نداره.
برای معاملهگر ایرانی، قیمت تتر هم بخش مهمی از ماجراست. ممکنه بیتکوین در بازار جهانی تغییر زیادی نکنه، اما حرکت تتر در ایران نتیجه معامله رو کاملاً عوض کنه.
پس قبل از تصمیمگیری، این سه مورد رو کنار هم ببین: رفتار بیتکوین، جریان پول ETFها و قیمت تتر در ایران. تا وقتی این سه عامل یه پیام مشترک نمیدن، بهتره هیچ حرکتی رو نشونه قطعی شروع یا پایان روند ندونیم.