دیوید مارکوس متولد پاریس در نقشهای اجرایی برای سرمایهگذاریهای بزرگی از جمله PayPal و Facebook فعالیت داشته است. ماركوس قبل از آنكه وارد صنعت كریپتو شود، بهعنوان طرفدار اولیه بیت کوین شهرت زیادی داشت.
هنگامیکه زاکربرگ فیسبوک مسنجر را راهاندازی میکرد، مارکوس را بهعنوان مدیر تحقیقات و توسعه فیسبوک در بلاکچین و ارز دیجیتال و پروژه بسیار جنجالی Libra منصوب کرد.
دیوید مارکوس در سال 2019:
درحالیکه بسیاری از شایعات درباره پروژه ارز دیجیتال فیسبوک در گردش بودند، جزئیات آن تا اواسط ژوئن سال 2019 مشخص نشده بود تا اینکه با نمایش Libra به عنوان یک ارز دیجیتال که توسط داراییهای اندوخته شده کنسرسیومی از شرکتها در سراسر جهان پشتیبانی میشود رونمایی شد.
این خبر به دلیل ترس از ثبت سابقه فیسبوک و دادههای كاربران، تأثیر در امور جهان و افزایش احتمالی وضعیت دلار آمریكا بهعنوان یك ارز ذخیره جهانی، باعث واکنش فوری دولت آمریكا شد.
در ماه جولای، از ماركوس خواسته شد تا در كميته خدمات مالی مجلس حاضر شود تا به سؤالات مربوط به طرح ارز، اقدامات حریم خصوصی و موضوعات دیگر پاسخ دهد. درحالی که شبکه آزمایشی libra و کیف پول Calibra در حال فعالیت بودند، با توجه به فشار گسترده و عدم قطعیت نظارت روی آن، این پروژه متوقف شد.
انتظارات از مارکوس در 2020:
افشای پروژه Libra به بحث بینالمللی نقش ارزهای دیجیتال در جامعه دامن زد. در همین حین برخی از قدرتمندترین کشورها اقدام به تحقیق و توسعه چارچوب ارزهای دیجیتال بانک مرکزی خود یا حتی ساخت آن، مانند چین کرده اند.
درحالیکه خود libra در وضعیت مبهمی قرار دارد، ارزیابی و سازگار شدن آن با شرایط نظارتی ایالاتمتحده اهمیت دارد. در ژانویه 2020، مجمع جهانی اقتصاد در داووس از تشکیل کنسرسیوم جهانی برای مدیریت ارزهای دیجیتال پرده برداشت، جمعی متشکل از رهبران جهان، سیاستگذاران و کارآفرینانی که مارکوس هم میان آنها بود.
این کنسرسیوم جدید به ایجاد سیاستهای پایدار و شفاف برای داراییهای دیجیتال در اقتصاد جهانی اختصاصیافته است. با ورود دولتها و شرکتها، روند ارز دیجیتال بسیار جالب خواهد شد؛ ما انتظار داریم که مارکوس و پروژه لیبرا در مرکز آن قرار بگیرد.