ارز بیت کوین کش چیست و چه تفاوتی با بیت کوین دارد؟

لیلا محمدی
بیت کوین کش چیست

ارز بیت‌ کوین کش چیست؟ بیت‌ کوین کش به عنوان انشعابی (هارد فورک) از بیت‌ کوین ایجاد شده تا با افزایش اندازه بلاک‌ها، سرعت پردازش تراکنش‌ها را بالا ببرد و در نتیجه، هزینه‌های آن را کاهش دهد.

 این ارز دیجیتال با هدف رفع برخی محدودیت‌های بیت‌ کوین، توانسته به عنوان یک آلت‌ کوین مستقل و محبوب در بازار ارزهای دیجیتال جایگاه خود را تثبیت کند. 

بیت‌ کوین کش برای افزایش سرعت تایید تراکنش‌ها و کاهش کارمزدها، اقدام به افزایش قابل توجه اندازه بلاک از ۱ به ۳۲ مگابایت کرده است. این افزایش ظرفیت، یکی از راهکارهای کلیدی بیت‌ کوین کش برای ارائه تراکنش‌های سریع‌تر و کارمزد کمتر محسوب می‌شود. 

در این مطلب، می‌خواهیم ارز دیجیتال بیت کوین کش (Bitcoin Cash) و تفاوت آن با بیت کوین را به همراه روند رشد آن از ابتدا تاکنون بررسی کنیم. بیایید ببینیم ارز دیجیتال بیت کوین کش چیست و چرا به وجود آمده است.

ارز بیت‌ کوین کش چیست؟

بیت کوین کش (Bitcoin Cash با نماد BCH) ارز دیجیتالی است که در سال ۲۰۱۷ به عنوان یک انشعاب (هارد فورک) از بیت کوین اصلی در بلاک شماره ۴۷۸۵۵۹ ایجاد شده است.

 گروهی از توسعه‌دهندگان بیت‌ کوین را برای سرمایه‌گذاری‌ و پرداخت‌های بزرگ مناسب می‌دانستند، ولی مقیاس‌پذیری کم، سرعت پایین تایید تراکنش‌ها و کارمزد بالای آن، استفاده از این ارز دیجیتال برای پرداخت‌های کوچک را با مشکل روبه‌رو می‌کرد.

برای رفع محدودیت‌های بیت کوین، توسعه‌دهندگان تصمیم گرفتند با ایجاد تغییراتی در پروتکل، شبکه جدیدی ایجاد کنند که در آن سایز بلاک به‌ جای ۱ مگابایت به ۳۲ مگابایت می‌رسید و باعث می‌شد تراکنش‌ها سریع‌تر انجام شوند. 

این کار مقیاس‌پذیری شبکه را افزایش داد و باعث کاهش کارمزد تراکنش‌ها شد؛ به‌طوری که کارمزد تراکنش‌ها در شبکه بیت کوین کش بسیار ناچیز و نزدیک به صفر است. 

بنابراین، بیت‌ کوین کش با افزایش ظرفیت بلاک‌ها، تعداد تراکنش‌هایی که در هر بار پردازش می‌شوند را بیشتر می‌کند. در نتیجه، کارمزدهای تراکنش کمتر و زمان تایید آن‌ها کوتاه‌تر می‌شود.

نکته: هارد فورک زمانی رخ می‌دهد که توسعه‌دهندگان یک بلاکچین در مورد ویژگی‌های جدید به توافق نرسند. در نتیجه، آن‌ها با ایجاد تغییرات اساسی در پروتکل، یک شبکه‌ جدید از همان بلاکچین اولیه می‌سازند. این تغییرات به قدری بنیادی هستند که نودهای قدیمی نمی‌توانند با نودهای جدید که از پروتکل جدید پیروی می‌کنند، ارتباط برقرار کنند. به‌طورکلی، هارد فورک به‌معنای تقسیم یک ارز دیجیتال به دو ارز مجزا است که هر کدام از قوانین و پروتکل‌های متفاوتی پیروی می‌کنند.

بیت کوین کش با هدف رفع محدودیت‌های بیت کوین ایجاد شد. ولی چه عاملی باعث شد تا این مسئله به فورک منجر شود و ارز دیجیتالی جدیدی با این محبوبیت به وجود آید؟

چرا بیت کوین کش به وجود آمد؟

بیت‌ کوین کش به‌ عنوان یک ارز دیجیتال همتابه‌همتا (P2P) و غیرمتمرکز طراحی شده است تا سیستمی جهانی برای پرداخت‌های الکترونیکی ارائه دهد. طرفداران این ارز معتقد بودند که بیت‌ کوین برای رقابت با غول‌های پرداخت سنتی مثل ویزا و پی‌پال، نیازمند تغییرات اساسی است. آن‌ها به دنبال کاهش کارمزدهای تراکنش‌ها و توزیع عادلانه‌تر هزینه‌های شبکه بودند.

به همین دلیل، بیت کوین کش به دلیل سهولت استفاده، سرعت بالای تراکنش‌ها و کارمزدهای پایین، به عنوان جایگزینی مناسب برای بیت کوین مطرح شد که از مشکلاتی چون ازدحام شبکه و هزینه‌های بالای تراکنش رنج می‌برد.

 جایی که بیت‌ کوین با محدودیت پردازش حداکثر ۷ تراکنش در ثانیه مواجه است، بیت‌کوین کش با ظرفیت بالاتر به‌ طور تقریبی بیش از ۱۱۶ تراکنش در ثانیه، این محدودیت را برطرف کرده و امکان استفاده گسترده‌تر به عنوان یک ارز جهانی را فراهم می‌کند.

در حالی که برخی معتقد بودند برای حل مشکل مقیاس‌پذیری و کارمزد بالای تراکنش‌های بیت کوین، باید یک شبکه جدید (هارد فورک) ایجاد شود، گروهی دیگر با این نظر مخالف کردند و تغییر پروتکل را راه‌حلی بهینه نمی‌دانستند. به جای آن، پیشنهاد می‌کردند که از راهکارهای جایگزین مانند لایتنینگ یا سگویت (Segwit) استفاده شود.

اختلاف نظر در مورد کاربردها و آینده ارز بیت کوین منجر به ایجاد رمزارز جدید Bitcoin Cash شد. طرفداران بیت کوین کش بر این باور بودند که بیت کوین نتوانسته است به اندازه‌ کافی مقیاس‌پذیر شود تا چشم‌انداز ساتوشی ناکاموتو برای استفاده از بیت کوین به عنوان یک پول دیجیتال، همان‌طور که در وایت پیپر اصلی با عنوان «بیت کوین، یک سیستم نقدی الکترونیکی همتا‌به‌همتا» آمده است را برآورده کند.

به همین دلیل، بیت کوین کش در بلاک ۴۷۸۵۵۸ بلاکچین بیت کوین، طی یک هارد فورک در سال ۲۰۱۷، از بیت کوین اصلی جدا شد.

در نتیجه، توسعه‌دهندگان با ایجاد تغییراتی در پروتکل بیت کوین، نسخه‌ای از این ارز دیجیتال را توسعه دادند که قابلیت‌های بیشتری برای تراکنش‌های روزمره دارد. این در حالی است که همچنان گروهی دیگر بر حفظ ماهیت اولیه‌ بیت کوین به عنوان یک ذخیره‌ ارزش تاکید دارند.

با تمام کشمکش‌های فراوان «ارز دیجیتال BCH» متولد شد تا کورسوی امیدی برای کسانی باشد که می‌خواهند هزینه‌های خود را با ارز دیجیتال پرداخت کنند.

در این صورت، برای پرداخت هزینه‌های خود در دنیای واقعی مثل خرید نوشیدنی از استارباکس یا هر کار دیگری، به انتظار ۳۰ تا ۴۰ دقیقه‌ای برای تایید تراکنش بیت کوین نخواهید داشت. 

پرداخت با ارز دیجیتال بیت کوین کش تنها کسری از ثانیه طول می‌کشد و محدودیتی در تعداد تراکنش‌ها وجود ندارد. همچنین، کارمزدهای پرداخت بسیار کمتر خواهد بود.

مشکلات بیت کوین و ایجاد شبکه جدید BCH

پس از معرفی بیت کوین و پذیرش گسترده توسط مردم، به‌جای تحقق هدف اولیه ساتوشی ناکاموتو مبنی بر ایجاد یک ارز دیجیتال همتا‌به‌همتای نقدی برای تراکنش‌های روزمره، ارز BTC به یک دارایی ارزشمند برای سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت تبدیل شد و از کارکرد اصلی خود به‌عنوان یک ابزار تبادل مالی فاصله گرفت. 

با افزایش تراکنش‌ها در سال ۲۰۱۵ و شلوغ شدن شبکه بیت‌ کوین هم، مشکل مقیاس‌پذیری بیشتر به چشم آمد. زیرا محدودیت اندازه بلاک (۱ مگابایت) باعث می‌شد، تعداد زیادی از درخواست‌ها در صف بمانند و زمان زیادی برای پردازش و تایید آن‌ها صرف شود. چرا که بلاک‌ها انعطاف‌پذیری لازم برای افزایش ظرفیت خود، همزمان با رشد تراکنش‌ها را نداشتند. 

اگرچه راهکارهایی مانند سگویت (Segwit) برای حل این مشکل بنیادی مطرح شد که با جدا کردن بخش‌های غیرضروری داده‌های تراکنش‌ها (یعنی بخش‌هایی از امضای دیجیتالی تراکنش‌ها)، حجم هر بلاک را افزایش می‌داد و در نتیجه سرعت تایید تراکنش‌ها بالا رفته و هزینه‌های آن کاهش می‌یافت. 

با این حال، مشکل اصلی محدودیت اندازه بلاک همچنان پابرجا بود و باید یک راهکار اساسی برای آن ارائه می‌شد. با توجه به زمان متوسط ۱۰ دقیقه‌ای برای تولید هر بلاک، توان پردازش شبکه بیت کوین به کمتر از ۷ تراکنش در ثانیه محدود می‌شود.

به طور متوسط، هر بلاک در شبکه بیت کوین بین ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ تراکنش را ثبت می‌کند. در مقابل، آزمایشی که در سپتامبر ۲۰۱۸ روی بلاکچین بیت کوین کش انجام شد، نشان داد که هر بلاک در این شبکه می‌تواند بیش از ۲۵۰۰۰ تراکنش را ثبت کند.

یک سال پس از تولد بیت کوین کش، این شبکه بار دیگر در سال ۲۰۱۸ به دو شاخه مجزای بیت کوین اس‌وی (Bitcoin SV) و بیت کوین کش ای‌بی‌سی (Bitcoin ABC) تقسیم شد و باز هم جرقه اختلافات جدیدی میان توسعه‌دهندگان آن را زد.

فورک در فورک؛ تجربه‌ای ماندگار در شبکه بیت کوین کش

در پی اختلافات بین راجر ور و کریگ رایت و دیگر بنیان‌گذاران، ارز دیجیتال بیت کوین کش در تاریخ ۱۵ نوامبر ۲۰۱۸ دستخوش تغییری بنیادین شد. 

با انجام یک هارد فورک، این ارز به دو شاخه رقیب، یعنی بیت کوین اس‌وی (Bitcoin SV) و بیت کوین کش ای‌بی‌سی (Bitcoin ABC) تقسیم شد. در واقع، دلیل اصلی این تغییرات هم بر سر اندازه بلاک‌های بلاکچین بیت کوین کش بود. 

بیت کوین کش ای‌بی‌سی (Bitcoin ABC)

جیحان وو، رئیس شرکت بیت‌مین و راجر ور از Bitcoin Cash ABC حمایت می‌کردند که بعدها به عنوان ارز بیت کوین کش اصلی شناخته شد. ABC مخفف عبارت «Adjustable Blocksize Cap» به‌معنای اندازه بلاک تنظیم‌شونده است. در این شاخه، توسعه‌دهندگان تلاش کردند تا اندازه بلاک بیت کوین کش را روی ۳۲ مگابایت ثابت نگه دارند. (اندازه بلاک در سال ۲۰۱۸ به ۳۲ مگابایت افزایش یافته بود.) 

بیت کوین کش اس‌وی (Bitcoin SV)

در سوی مقابل، کریگ رایت خود را وارث راستین آرمان‌های ساتوشی ناکاموتو می‌دانست و اصرار داشت که او خالق اصلی بیت کوین است. ارز دیجیتال بیت کوین اس‌وی (Bitcoin SV) را با هدف بازگرداندن بیت کوین به مسیر اصلی و آرمان‌های اولیه ساتوشی ناکاموتو (Satoshi Vision) راه‌اندازی کرد. 

به باور رایت، توسعه‌دهندگان بیت کوین اصلی از مسیر اولیه منحرف شده بودند و او به همراه کالین ایر درصدد افزایش قابل توجه اندازه بلاک بیت کوین اس‌وی به ۱۲۸ مگابایت برآمد تا بتواند مقیاس‌پذیری شبکه را به شکل چشمگیری بهبود دهد.

در نهایت، در ۱۵ نوامبر ۲۰۱۸ تقسیم بیت کوین کش به دو شاخه اصلی، بیت کوین کش ای‌بی‌سی (BCH) و بیت کوین اس‌وی (BSV) انجام شد. با توجه به حمایت اکثریت ماینرها از بیت کوین کش ای‌بی‌سی، این نسخه موفق شد نماد BCH را در اکثر صرافی‌های ارز دیجیتال حفظ کند.

با این حال، شکایت‌های کریگ رایت علیه اعضای جامعه‌ رمز ارز باعث حذف بیت کوین اس‌وی از بسیاری از این صرافی‌ها شد. بیت کوین کش ای‌بی‌سی تا زمان هارد فورک BCHN، نماد BCH را در اختیار داشت.

هارد فورک بیت کوین کش BCHN در سال ۲۰۲۰

هارد فورک‌های بیت کوین کش تا ۱۷ نوامبر ۲۰۲۰ ادامه یافت و این شبکه بار دیگر به دو بلاکچین مجزای بیت کوین کش ای‌بی‌سی (BCH ABC) و بیت کوین کش نود (BCHN) تقسیم شد. این فورک در پی پیشنهادی از سوی تیمی از توسعه‌دهندگان به رهبری آموری سشه (Amauri Sechet) رخ داد که قصد داشتند با افزودن یک «قاعده پاداش استخراج» شبکه BCH را ارتقا دهند. طبق این قانون، ۸ درصد از بیت کوین کش موجود، برای توسعه پروتکل به بیت کوین کش ABC داده می‌شد.

گروه دیگری به نام بیت کوین کش نود با این قانون جدید مخالفت کرد و خواستند آن را از برنامه‌ اصلی بیت کوین کش (BCH) حذف کنند. آن‌ها معتقد بودند این قانون که حمایت مالی عجیبی پشت آن است، باعث می‌شود بیت کوین کش (BCH ABC) بیشتر تحت کنترل یک گروه خاص قرار بگیرد و دیگر مثل قبل غیرمتمرکز نباشد.

 راجر ور که یکی از طرفداران اصلی بیت کوین کش است، به شدت از این قانون انتقاد کرد و آن را شبیه برنامه‌های اقتصادی اجباری در زمان شوروی دانست.

اختلاف نظر بین توسعه‌دهندگان بلاکچین بیت کوین کش بر سر آینده‌ پروتکل، منجر به ایجاد یک هارد فورک جدید شد. به این ترتیب، در آخرین بلاک مشترک یعنی بلاک ۶۶۱۶۴۷، این شبکه به دو بلاکچین مجزا تقسیم شد.

گروه آنت‌پول (Antpool) با استخراج بلاکی جدید، بلاکچین خود را آغاز کرد، در حالی که بایننس استخراج آخرین بلاک مشترک را بر عهده گرفت و شبکه خود را ساخت.

پس از آخرین هارد فورک، شبکه BCHN به دلیل کسب بیشترین پشتیبانی از جامعه، رشد چشمگیری را تجربه کرد. 

قیمت بیت کوین کش به بالاترین سطح خود صعود کرد و نرخ هش شبکه BCHN تا حد زیادی از BCH ABC پیشی گرفت. این موفقیت، با توجه به حمایت ۸۰ درصدی ماینرها از بلاکچین BCHN پیش از فورک، کاملاً قابل انتظار بود.

حتی با افزایش اندازه بلاک برای کاهش زمان تراکنش و بهبود قابلیت استفاده، BCH حتی به محبوبیت و حجم بیت‌کوین نزدیک هم نمی‌شود. اندازه بلاک‌های BCH در طول عمر آن به طور متوسط ​​حدود ۲۹.۶ کیلوبایت است، در حالی که بلاک‌های BTC به طور متوسط ​​حدود ۱.۶ مگابایت هستند.

چه کسانی بنیان‌گذاران بیت کوین کش هستند؟

گفتیم که توسعه‌دهندگان بر سر مشکلات بلاکچین بیت کوین اختلاف نظر داشتند و همین امر باعث ایجاد فورک‌های متعدد شد. ولی این افراد چه کسانی هستند؟ افرادی مثل هایپو یانگ (Haipo Yang)، راجر ور (Roger Ver) و وو جیهان (Wu Jihan) کسانی هستند که نقطه شروع بیت کوین کش محسوب می‌شوند.

بنیانگذاران بیت کوین کش

 این افراد معتقد بودند که می‌توان با ایجاد تغییراتی در پروتکل بیت کوین، به ویژه افزایش اندازه بلاک‌ها، آن را مقیاس‌پذیرتر و آرمان‌های ساتوشی ناکاموتو را بهتر محقق کرد. در نتیجه، آن‌ها با ایجاد یک فورک، ارز دیجیتال بیت کوین کش را راه‌اندازی کردند.

با این حال، اختلافات درونی جامعه بیت کوین کش منجر به ایجاد فورک‌های متعددی شد که بیت کوین کش ABC یکی از شناخته‌شده‌ترین آن‌هاست. این فورک‌ها ارزهای دیجیتال جدیدی را با ویژگی‌ها و ارزش‌های بازار متفاوت به وجود آوردند که در صرافی‌ها معامله می‌شوند. 

در زمان ایجاد بیت کوین کش، دارندگان بیت کوین به ازای هر بیت کوین، مقداری بیت کوین کش هم دریافت کردند و می‌توانستند به‌دلخواه شبکه موردنظر خود را انتخاب کنند.

بیت کوین کش چه ویژگی‌هایی دارد؟

عبارت کش (Cash) در زبان انگلیسی به معنای پول نقد است؛ بیت کوین کش هم خود را «پول نقد الکترونیکی همتا به همتا» معرفی می‌کند.

 این ارز دیجیتال با پایبندی به ایده اصلی بیت کوین که در وایت پیپر آن آمده، تلاش می‌کند تا مثل پول نقد در سیستم مالی جهانی استفاده شود. برای تحقق این هدف، بیت کوین کش روی ویژگی‌های کلیدی همچون کارمزد پایین و سرعت بالای تراکنش‌ها تمرکز کرده است.

 درست مثل دیگر ارزهای دیجیتال غیرمتمرکز، بیت کوین کش هم بر بستر بلاکچین میزبانی می‌شود و تراکنش‌ها را بدون نیاز به واسطه‌های مرکزی مانند بانک‌ها به صورت مستقیم و شفاف در یک دفتر کل عمومی ثبت می‌کند.

این ارز دیجیتال با افزایش قابل‌توجه اندازه بلاک از ۱ به ۸ و سپس به ۳۲ مگابایت (در مقایسه با ۱ مگابایت در بیت کوین)، توان پردازش تعداد بیشتری تراکنش در هر بلاک را فراهم کرد. با این اقدام، یکی از چالش‌های اصلی بیت کوین یعنی کندی سرعت تراکنش‌ها تا حد زیادی برطرف شده است.

به‌طورکلی، بیت کوین کش به عنوان جایگزینی عملی و قابل دسترسی برای ارز فیات سنتی طراحی شده است و امکان استفاده و انعطاف‌پذیری بیشتری را برای هزینه‌های روزمره فراهم می‌کند. از جمله ویژگی‌های ارز دیجیتال BCH عبارت‌اند از:

۱. کارمزد پایین، امنیت بالا و تراکنش‌های سریع دارد

مکانیسم اجماع اثبات کار (PoW) و ساختار توزیع‌شده شبکه، بیت کوین کش را به سیستمی بسیار امن تبدیل کرده است. تغییر یا دستکاری داده‌های ثبت‌شده در این بلاکچین عملاً غیرممکن است. علاوه‌براین، هزینه انجام تراکنش‌ها در شبکه بیت کوین کش بسیار پایین بوده و سرعت تایید تراکنش‌ها به طور چشمگیری بالا است.

۲. ارز BCH غیرمتمرکز و شفاف است

هیچ نهاد یا سازمان مرکزی کنترل‌کننده این ارز نیست و تمامی تراکنش‌ها در یک دفتر کل عمومی جهانی به نام بلاکچین ثبت می‌شوند. این دفتر کل به صورت دوره‌ای در قالب بلاک‌هایی که به هم پیوسته‌اند، به‌روزرسانی می‌شود. این کار به هر فرد امکان می‌دهد تا به سادگی تاریخچه کامل مالکیت را مشاهده کرده و احتمال تقلب را به حداقل برساند.

۳. بیت کوین کش عرضه محدودی دارد

حداکثر تعداد بیت کوین کش قابل استخراج ۲۱ میلیون BCH است که باعث محدودیت کل عرضه آن شده و به دلیل کمیابی، ارزش آن در طول زمان افزایش می‌یابد. این ارز دیجیتال، با استفاده از مکانیزم اجماع اثبات کار (نه اثبات سهام) استخراج می‌شود و برای این کار به سخت‌افزارهای تخصصی و توان پردازشی بالا نیاز دارد.

شباهت‌ها و تفاوت‌های بیت کوین و بیت کوین کش چیست؟

بیت کوین و بیت کوین کش، اگرچه از یک ریشه واحد سرچشمه گرفته‌اند و شباهت‌های بسیاری دارند، اما تفاوت‌های اساسی در مکانیزم و اهدافشان باعث می‌شود انتخاب بین آن‌ها برای سرمایه‌گذاری یا پرداخت‌های روزانه، تصمیم مهمی باشد. ابتدا شباهت‌های این دو شبکه را معرفی و سپس به سراغ تفاوت‌هایشان می‌رویم.

شباهت‌های بیت کوین و بیت کوین کش

بیت کوین و بیت کوین کش هر کدام بلاکچین اختصاصی خود را دارند و از الگوریتم اجماع اثبات کار (PoW) برای تایید تراکنش‌هایشان استفاده می‌کنند. علاوه‌براین، تعداد کل عرضه آن‌ها برابر بوده و عرضه محدود ۲۱ میلیون توکن دارند. بیت کوین کش نسخه‌ای از بیت کوین است که در نتیجه یک انشعاب (فورک) از آن ایجاد شده است. به همین دلیل، تاریخچه تراکنش‌های این دو ارز دیجیتال تا نقطه فورک کاملاً یکسان است. پس از آن، هر دو شبکه مسیر مستقلی را طی کرده‌اند. 

مشابه بیت کوین، بلاک‌های جدید در شبکه بیت کوین کش هم هر ۱۰ دقیقه ایجاد می‌شوند و پاداش استخراج هر بلاک ۶.۲۵ واحد BCH بود که آخرین فرایند نصف شدن در ۳ آوریل ۲۰۲۴ اتفاق افتاد و پاداش به ۳.۱۲۵ بیت کوین کش کاهش یافت.

در هر دو شبکه، فرایند هاوینگ به یک شکل اجرا می‌شود و هر ۴ سال یکبار، پاداش استخراج هر بلاک به نصف کاهش می‌یابد. در حال حاضر، هر ۱۰ دقیقه ۳.۱۲۵ واحد بیت کوین کش به عنوان پاداش ماینینگ به ماینرها تعلق می‌گیرد. مدت زمانی که برای محاسبه و ایجاد یک بلاک جدید صرف می‌شود، «سختی استخراج» نام دارد و در هر دو شبکه یکسان است. 

با افزایش قدرت محاسباتی ماینرها، سختی استخراج هم متناسب با آن افزایش می‌یابد تا زمان تولید هر بلاک ثابت باقی بماند. همچنین، هر دو ارز دیجیتال بیت کوین و بیت کوین کش از الگوریتم رمزنگاری یکسان SHA256 برای تضمین امنیت داده‌ها استفاده می‌کنند.

استفاده از الگوریتم‌های یکسان سختی شبکه

مکانیزم تنظیم سختی شبکه در بیت کوین کش مثل بیت کوین بر اساس الگوریتم DDA طراحی شده بود تا نرخ استخراج واحدهای BCH را ثابت نگه دارد. این الگوریتم با تنظیم سختی شبکه هر ۲۰۱۶ بلاک، اطمینان حاصل می‌کرد که میانگین زمان استخراج هر بلاک به ۱۰ دقیقه برسد. به عبارت دیگر، اگر قدرت پردازش شبکه افزایش یا کاهش یابد، سختی استخراج به صورت خودکار تنظیم می‌شود تا نرخ استخراج ثابت باقی بماند.

با این حال، توسعه‌دهندگان به این نتیجه رسیدند که سازوکار پاداش فعلی برای تشویق ماینرها و توسعه پایدار شبکه کافی نیست. 

به همین دلیل، آن‌ها علاوه بر الگوریتم تنظیم خودکار سختی (DAA) از الگوریتم تنظیم اضطراری سختی (EDA) هم استفاده کردند.

 این الگوریتم به گونه‌ای طراحی شده بود که در صورت طولانی شدن بیش از حد فرایند استخراج ۶ بلاک (بیش از ۱۲ ساعت)، سختی شبکه را ۲۰ درصد کاهش دهد تا انگیزه ماینرها برای ادامه فعالیت حفظ شود.

تنظیمات نامناسب الگوریتم EDA منجر به اختلال در مکانیزم سختی استخراج شد و در نتیجه باعث شد بلاکچین این ارز دیجیتال هزاران بلاک از بلاکچین بیت کوین جلو بیفتد. 

برای حل این مشکل، توسعه‌دهندگان بیت کوین کش الگوریتم تنظیم سختی استخراج (DAA) را اصلاح کردند تا پس از هر بلاک به جای هر ۲۰۱۶ بلاک، سختی را به‌روزرسانی کند. همچنین، الگوریتم مشکل‌ساز EDA را به طور کامل حذف کردند.

در کنار شباهت‌های بسیار، این دو شبکه تفاوت‌هایی هم دارند که در ادامه آن‌ها را معرفی می‌کنیم.

تفاوت‌های بیت کوین و بیت کوین کش

مهم‌ترین تفاوت بیت کوین و بیت کوین کش اندازه بلاک‌هایشان است که باعث ایجاد فورک و عرضه ارز دیجیتال BCH شده است. در حال حاضر، هر بلاک در شبکه بیت‌کوین می‌تواند حداکثر ۱ مگابایت داده را در خود جای دهد، در حالی که این ظرفیت در شبکه بیت‌کوین کش به ۳۲ مگابایت می‌رسد. بیت‌کوین برای افزایش سرعت و تعداد تراکنش‌ها به دنبال راهکارهایی خارج از ساختار اصلی خود (لایه ۲) یعنی خارج از زنجیره (آف‌چین) مانند شبکه لایتنینگ است. از سوی دیگر، بیت‌کوین کش برای افزایش ظرفیت تراکنش‌ها، اندازه بلاک‌ها را بزرگ‌تر کرده است تا تراکنش‌های بیشتری در هر بلاک جای بگیرند و مقیاس‌پذیری را درون زنجیره (آن‌چین) بهبود دهد. 

تفاوت بیت کوین و بیت کوین کش در کارمزد تراکنش‌ها

شبکه بیت کوین کش به طور متوسط کارمزد تراکنش به مراتب پایین‌تری نسبت به شبکه بیت کوین دارد. برای مثال، در تاریخ ۱۱ فوریه ۲۰۲۱ کارمزد متوسط هر تراکنش در بیت کوین کش حدود ۰.۰۰۱۱ دلار بوده است، در حالی که در بیت کوین به ۱۱.۷۱ دلار می‌رسید. یکی از دلایل اصلی این تفاوت چشمگیر، اندازه بزرگ‌تر بلاک‌ها در بلاکچین بیت کوین کش است.

تفاوت بیت کوین و بیت کوین کش در سرعت تراکنش‌ها

بیت‌کوین کش به دلیل ظرفیت بیشتر بلاک‌ها، توان پردازش تراکنش بیشتری نسبت به بیت‌کوین دارد. این شبکه می‌تواند تا ۱۱۶ تراکنش در ثانیه را انجام دهد، در حالی که این عدد برای بیت‌کوین تنها ۷ تراکنش است.

تفاوت ارز BTC و BCH از نظر پذیرش بین مردم

بیت کوین از نظر پذیرش در بین تمام ارزهای دیجیتال محبوب‌ترین است. تاریخچه طولانی بیت کوین قطعاً یک عامل کمک‌کننده است. رابطه این دو مثل پدر و فرزندی است که بیت کوین به عنوان والد ارجحیت و مقبولیت بالاتری بین مردم دارد و کاربران آن را برای سرمایه‌گذاری مناسب‌تر می‌دانند.

تفاوت بیت کوین و بیت کوین کش از نظر هش ریت

هش ریت (Hashrate) معیاری برای سنجش قدرت محاسباتی شبکه است که ماینرها برای تایید تراکنش‌ها از آن استفاده می‌کنند. هرچه هش ریت بالاتر باشد، امنیت شبکه بیشتر است. در حال حاضر، هش ریت بیت‌کوین حدود ۵۰ برابر بیشتر بیت‌کوین کش است. به همین دلیل، بیت‌کوین کش نسبت به بیت‌کوین در برابر حملات آسیب‌پذیرتر است.

تفاوت ارز دیجیتال BTC و BCH از نظر جایگزینی تراکنش

وقتی یک تراکنش در شبکه بیت کوین تایید نمی‌شود، ممکن است بعداً آن تراکنش طی فرایندی به شبکه برگشته و پردازش شود. این کار به عنوان «جایگزینی تراکنش» شناخته می‌شود که در آن یک تراکنش جدید، جایگزین تراکنش قدیمی می‌شود. در این صورت، برای تراکنش‌های قدیمی که با تراکنش جدید جایگزین شده‌اند هیچ کارمزدی پرداخت نمی‌شود؛ این کار باعث ایجاد حملاتی همچون دیداس می‌شود. چراکه مهاجمان سایبری می‌توانند به تعداد دلخواه تراکنش ایجاد و آن را به عنوان جایگزین به شبکه بفرستند. در حالی که هیچ کارمزدی پرداخت نمی‌کنند. با این کار شبکه با تراکنش‌های جعلی روبه‌رو شده و از کار می‌افتد. 

برای حل این مشکل، توسعه‌دهندگان بیت کوین روش «جایگزینی تراکنش با کارمزد بالاتر» را پیشنهاد کردند. در این روش، کاربر علاوه بر پرداخت کارمزد جدید، باید هزینه تراکنش قبلی را هم بپردازد. ولی این روش هم کامل نیست. زیرا هر کسی می‌تواند با پرداخت کارمزد بیشتری، تراکنش خود را به شبکه بفرستد و شبکه هم تراکنش با کارمزد بالاتر را تایید می‌کند.

فرض کنید لباسی را با بیت‌ کوین خریده‌اید اما هنوز پرداختتان تایید نشده است. در این حالت، می‌توانید تراکنش جدیدی با کارمزد بیشتر ایجاد کنید تا پرداخت قبلی را لغو کرده و پولتان را به کیف پولتان برگردانید. به این ترتیب، انگار که پول لباسی را که خرج کردید، پس می‌گیرید.

با حذف جایگزینی تراکنش و بهره‌مندی از تایید فوری تراکنش‌ها، بیت‌کوین کش به عنوان یک گزینه سریع و امن برای پرداخت‌های روزمره مطرح شده است. این ارز دیجیتال با تمرکز بر افزایش سرعت تراکنش، تلاش می‌کند تا مشکلات مقیاس‌پذیری بیت‌کوین را برطرف کرده و به عنوان یک ارز مناسب برای مبادلات مالی روزانه استفاده شود.

 تاریخچه قیمت بیت کوین کش (BCH)

ارز دیجیتال بیت کوین کش در ۲۳ جولای ۲۰۱۷ با قیمت ۵۵۵ دلار به بازار عرضه شد و به سرعت تحت تاثیر نوسانات بازار بیت کوین، فراز و فرودهای زیادی را تجربه کرد. این ارز دیجیتال در کمتر از یک سال به بیش از ۱۰۰۰ دلار رسید اما از آن زمان تاکنون نوسانات قیمتی شدیدی داشته است. با توجه به نوسانات بالای این رمزارز، اگرچه ممکن است فرصت‌های سودآوری برای تریدرهای حرفه‌ای فراهم کند، اما به عنوان یک گزینه سرمایه‌گذاری بلندمدت ریسک بالایی دارد.

در حال حاضر (۶ آگوست ۲۰۲۴)، ارز دیجیتال بیت کوین کش با ۱۹,۷۴۳,۱۱۶ واحد در گردش و قیمت ۳۱۹.۴۵ دلار برای هر واحد معامله می‌شود.

تاریخچه قیمت بیت کوین کش

 این رقم در مقایسه با بالاترین قیمت تاریخی خود که در ۲۰ دسامبر ۲۰۱۷ به ۴,۳۵۵.۶۲ دلار رسید، فاصله زیادی دارد. با این حال، در مقایسه با پایین‌ترین قیمت تاریخی‌اش در ۱۵ دسامبر ۲۰۱۸ به ارزش ۷۵.۰۸ دلار، وضعیت بهتری را تجربه می‌کند. انتظار می‌رود با بهبود کلی بازار و افزایش پذیرش بیت کوین کش توسط عموم مردم، قیمت این ارز دیجیتال روند صعودی خود را ادامه دهد.

در واقع، رشد بیت کوین کش به طور مستقیم به ناتوانی بیت کوین در تحقق اهدافش بستگی دارد. بنابراین، اگر نسبت به آینده‌ بیت کوین تردید دارید، سرمایه‌گذاری در رمزارز BCH یا سایر فورک‌های آن می‌تواند یک گزینه جذاب باشد.

کیف پول‌های بیت کوین کش چیست؟

برای نگهداری امن و انجام تراکنش‌های بیت کوین کش به یک کیف پول دیجیتال نیاز دارید. دو دسته اصلی کیف پول دیجیتال سخت‌افزاری و نرم‌افزاری وجود دارد که بسته به کارکردشان به کیف پول‌های سرد یا گرم تقسیم‌بندی می‌شوند و هر کدام سطح امنیت و دسترسی متفاوتی را ارائه می‌دهند.

  • کیف پول‌های سرد: شامل کیف پول‌های سخت افزاری بوده که به دلیل متصل نشدن به اینترنت، امن‌ترین گزینه برای نگهداری بلندمدت ارزهای دیجیتال هستند.
  • کیف پول‌های گرم: شامل کیف پول‌های نرم‌افزاری و آنلاین بوده و برای انجام تراکنش‌های روزانه مناسب‌تر هستند. با این حال، به دلیل اتصال به اینترنت، ریسک هک شدن آن‌ها بیشتر است.

 کیف پول‌های سرد و گرم متعددی وجود دارد که از ارز بیت کوین کش پشتیبانی می‌کنند و می‌توانید آن‌ها را روی گوشی، تبلت یا سیستم شخصی خود نصب و استفاده کنید. از جمله آن‌ها عبارت‌اند از:

  • کیف پول نرم‌افزاری جکس (Jaxx)
  • کیف پول نرم‌افزاری کوینومی (Coinomi)
  • کیف نرم‌افزاری پول اتمیک (Atomic)
  • کیف پول سخت‌افزاری ترزور (Trezor)
  • کیف پول نرم‌افزاری تراست والت (Trust Wallet)
  • کیف پول نرم‌افزاری الکترون کش (Electron Cash)
  • کیف پول سخت‌افزاری کول ولت اس (CoolWallet S)
  • کیف پول سخت‌افزاری لجر نانو اس (Ledger Nano S)
  • کیف پول نرم‌افزاری بیت کوین دات کام (Bitcoin.com)

انتخاب کیف پول مناسب، به نیازها و میزان سرمایه‌گذاری شما بستگی دارد. چه یک کیف پول نرم‌افزاری سریع و کاربرپسند برای استفاده روزانه بخواهید و چه یک کیف پول سخت‌افزاری فوق‌امن برای محافظت از دارایی‌های بزرگ‌تر، گزینه‌های متنوعی پیش روی شماست. به یاد داشته باشید که برای هر دو نوع کیف پول، از عبارت بازیابی ۱۲ کلمه‌ای خود نسخه بکاپ بگیرید. این عبارت، کلید دسترسی به دارایی‌های شماست، پس آن را در مکانی امن و به صورت آفلاین نگهداری کنید.

نحوه خرید و فروش ارز بیت کوین کش

خرید بیت کوین کش (BCH) هم از طریق صرافی‌های داخلی و هم خارجی امکان‌پذیر است. با توجه به محدودیت‌های دسترسی کاربران ایرانی به صرافی‌های خارجی، پیشنهاد می‌کنیم برای خرید رمزارز BCH از صرافی‌های داخلی معتبر مانند بید ارز استفاده کنید. 

با این حال، در صورت تمایل به استفاده از صرافی‌های خارجی، پلتفرم‌هایی مانند بایننس، کوین‌بیس، اوکی‌اکس و کراکن گزینه‌های مناسبی هستند. توجه داشته باشید که بسیاری از صرافی‌های خارجی به دلیل تحریم‌ها، فرایند احراز هویت را برای کاربران ایرانی اجباری کرده‌اند که باعث شده استفاده از این صرافی برای کاربران ایرانی عملاً غیرممکن شود.

با خرید ارز BCH از صرافی‌های ایرانی می‌توانید بدون نیاز به تغییر آی‌پی و با پرداخت ریالی به سادگی رمزارز خود را با کارمزد پایین تهیه کنید.

 در حالی که برای خرید از اکثر صرافی‌های خارجی، تغییر آی‌پی از طریق VPN یا نرم‌افزارهای مشابه الزامی است. همچنین، به دلیل پشتیبانی نکردن از پرداخت ریالی در این صرافی‌ها، ابتدا باید ارزی مانند بیت کوین یا تتر را تهیه کرده و سپس آن را به صرافی خارجی منتقل کرده و در نهایت، با استفاده از این ارز، بیت کوین کش را خریداری کرده و به کیف پول خود انتقال دهید.

اگر قصد خرید یا فروش بیت کوین کش دارید و می‌خواهید از محدودیت‌های صرافی‌های خارجی در امان باشید، صرافی بید ارز بهترین گزینه برای شماست. با مراجعه به صفحه اختصاصی خرید بیت کوین کش، با وارد کردن مقدار دلخواه و پرداخت ریالی می‌توانید در کمترین زمان ممکن رمزارز مورد نظر خود را خریداری یا به فروش برسانید.

جمع‌بندی

ارز بیت کوین کش چیست، سوال بسیاری از افرادی است که بین خرید بیت کوین و بیت کوین کش مانده‌اند و می‌خواهند درباره ویژگی‌های این انشعاب پرطرفدار بیت کوین بیشتر بدانند. در این مطلب تلاش کردیم تا بیت‌کوین کش را به طور کامل معرفی کنیم. این رمزارز به‌عنوان یکی از محبوب‌ترین فورک‌های بیت‌کوین شناخته می‌شود و با ارزش بازار قابل توجه خود، جایگاه ۱۵ام را در بین ارزهای دیجیتال به خود اختصاص داده است. نظر شما در مورد ارز دیجیتال بیت کوین کش چیست؟ آیا به نظر شما این ارز پتانسیل بازگشت به روند صعودی با قیمت ۴۰۰۰ دلار یا بیشتر را دارد یا رسیدن به چنین قیمتی برای آن غیرممکن است؟

سوالات متداول

۱. معایب ارز بیت کوین کش چیست؟

تنها نقطه ضعف ارز دیجیتال بیت کوین کش این است که نتوانست پس از عرضه، آن‌گونه که انتظار می‌رفت، نظر جامعه ارزهای دیجیتال و سرمایه‌گذاران را به خود جلب کند. تسلط بیت کوین بر بازار و و رقابت شدید در این حوزه، یکی از دلایل اصلی این مسئله است.

۲. آیا بیت کوین کش بهتر از بیت کوین است؟

بیت کوین کش به عنوان انشعابی از بیت کوین بسیاری از ویژگی‌های آن را به ارث برده و در عین حال برای حل برخی از چالش‌های آن طراحی شده است. بنابراین، مقایسه مستقیم این دو ارز پیچیده است. با وجود پتانسیل رشد بیت کوین کش، بیت کوین همچنان پادشاه بازار ارزهای دیجیتال بوده و رسیدن بیت کوین کش به جایگاه آن نیازمند پیشرفت‌های بسیار زیادی است.

۳. کارمزد تراکنش‌های بیت کوین و بیت کوین کش چه تفاوتی با هم دارد؟

هزینه انجام هر تراکنش در شبکه بیت کوین معمولاً بین ۱ تا ۵ دلار است. اما در شبکه بیت کوین کش، این هزینه خیلی کمتر است و به ۰.۰۱ دلار هم نمی‌رسد. به عبارت دیگر، انجام تراکنش در بیت کوین کش بسیار ارزان‌تر است.

مقالات مرتبط

آینده ارز بیت کوین کش + پیش بینی قیمت تا سال ۲۰۳۰

آموزش کامل استخراج بیت کوین کش + معرفی بهترین سایت‌ها

Follow:
سلام! من لیلا هستم، یک نویسنده و علاقه‌مند به دنیای رمز ارزها. از بچگی عاشق مطالعه و نوشتن بودم. همیشه دوست داشتم با کلمات دنیای جدیدی بسازم، دنیایی پر از رمز و راز و هیجان. دنیای رمز ارزها رو انتخاب کردم چون می‌دونم که اینجا می‌تونم از علاقم به کلمات برای کشف دنیای پر از رمز و راز و شگفتی‌های جدید استفاده کنم. دوست دارم با زبانی ساده و جذاب، دنیای رمز ارزها رو به شما معرفی کنم. می‌خوام شما هم مثل من عاشق این دنیا بشید و ازش لذت ببرید.
ثبت نظر جدید
guest
0 دیدگاه
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها