سود مرکب به زبان ساده (Compound Interest)

تیم بیدارز

سود مرکب، سودی ترکیب‌ شده و مضاعف است. به عبارت دیگر در محاسبه سود مرکب علاوه بر محاسبه سودی که به اصل سرمایه تعلق می‌گیرد، سودی که به خود سودها تعلق می‌گیرد هم در نظر گرفته می‌شود.

در محاسبه سود ساده فقط اصل سرمایه و سودی که به آن تعلق می‌گیرد مهم است. مرکب کردن بهره، یعنی دریافت بهره از محل بهره؛ نتیجه این کار، بهره مرکب نامیده می‌شود.

در بهره ساده، بهره دریافتی سرمایه‌گذاری نمی‌شود و بنابراین بهره‌ای که در هر دوره دریافت می‌شود، فقط از محل سرمایه‌گذاری اولیه خواهد بود.

اثر مرکب کردن در بلندمدت واضح‌تر است و سرمایه رشد زیادی خواهد کرد. برای آنکه تعریف دقیق‌تری ارائه دهیم می‌توانیم بگوییم که سود یا بهره مرکب به نوعی از سود گفته می‌شود که برای محاسبه آن علاوه بر اصل سرمایه، میزان سود حاصل از بهره‌های جمع شده از دوره‌های قبل سپرده یا وام نیز اضافه می‌گردد.

سود مرکب افزودن سود به مبلغ اصلی وام یا سپرده یا به عبارت دیگر سود با سود است. این نتیجه سرمایه گذاری مجدد سود است، به جای پرداخت آن ، به طوری که سود در دوره بعدی پس از آن از مبلغ اصلی به علاوه سود انباشته شده قبلی به دست می آید. بهره مرکب استاندارد در امور مالی و اقتصادی است.

فرمول سود مرکب

واقعیت این است که زمان بهترین دوست پس‌انداز است. هر چه مدت‌زمان بیشتری پولتان را سپرده کنید، رشد بیشتری خواهد کرد و دلیلش هم به نحوه کارکرد سود مرکب است که با گذشت زمان به صورت نمایی رشد می‌کند.

اگر فردی مفهوم سود مرکب را خوب درک کرده باشد می‌داند که هر یک روز تأخیر در پرداخت، به معنی تحمیل هزینه اضافی است. گاهی مواقع افراد پس از استقراض و گرفتن وام، نسبت به بازپرداخت آن تعلل می‌کنند و در واقع سعی می‌کنند نقدینگی خود را حفظ کنند غافل از اینکه این کار به مرور هزینه‌ای گزاف بر دوششان می‌گذارد.

فرمول سرمایه گذاری

سود مرکب زمانی کارکرد خود را به خوبی نشان می‌دهد که این چرخه چندین بار تکرار شود و مسلماً در ابتدای کار، میزان سودی که عایدتان می‌شود چشمگی نیست؛ اما برخی عوامل هستند که می‌توانند قدرتمندی سود مرکب را تشدید کنند.

چهار‌نکته برای سرمایه گذاری به صورت سود مرکب:

  1. تمام سرمایه خود را سرمایه گذاری نکنید
  2. ارزهای دیجیتال همیشه سودده نیستن
  3. با پول وام، قرض، فروش امول و… سرمایه گذاری نکنیم
  4. بین ۱۰ تا ۲۰ و نهایت ۳۰ درصد از نقدینگی را سرمایه گذاری کنیم
ثبت نظر جدید
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها