کیف پول سخت افزاری بیتکوین شکل دیگری از ذخیره سازی آفلاین است، درست مانند یک کیف پول کاغذی که بیتکوین ها بدون نیاز به اینترنت در آنجا نگهداری میشوند.
امنیت این کیف پول ها تا حد زیادی مشابه کیف پول کاغذی هستند، چراکه فقط در مقابل دزدی فیزیکی آسیب پذیر هستند اما در برخی مدل ها فرآیند ضرورت آپلود کلید خصوصی در کیف پول حذف شده است که همین امر این کیف پول ها در معرض آسیب پذیری های آنلاین قرار داده است.
ایده اصلی کیف پول های سخت افزاری، جداسازی و ایزوله کردن کلیدهای خصوصی از روشهای آنلاین ذخیرهسازی مانند نرمافزارهای دسکتاپ یا برنامههای کاربردی تلفن هوشمند است که امکان آسیبپذیری آنها در برابر حملات هکرها بیشتر است.
کیف پول های متصل و غیر متصل
کیف پول متصل کلیدهای عمومی را نگه میدارد و تمام وظایف یک کیف پول استاندارد را انجام میدهد و انتخاب میکند که کدام تراکنش ها باید امضا شوند. با این حال این کیف پول نمیتواند تراکنش را امضا کند، چراکه کلید خصوصی در دستگاه آفلاین است.
برای انتقال از این نوع کیف پول، باید آن را به یک رابط آنلاین متصل سازیم؛ این کار معمولاً از طریق یک پورت USB (که میتواند غیر ایمن باشد) و یا از طریق یک کد QR انجام میشود. با روش USB تراکنش به یک دستگاه امضا شده ارسال میشود. پس از امضا از طریق دستگاه آنلاین، این تراکنش دوباره به کیف پول فرستاده می شود و سپس به عنوان خوراک به شبکه بیت کوین و هزاران سند وارد می شود تا در بلاکچین اعتبارسنجی شود.
با روش کد QR، تراکنش بیت کوین توسط یک نرم افزار آنلاین جمع میشود و یک کد QR ایجاد میگردد. این تراکنش سپس توسط دستگاه آفلاین اسکن میشود. این دستگاه هم به نوبه خود یک کد QR با تراکنش امضا شده را ایجاد میکند که سپس دوباره در نرم افزار آنلاین اسکن شده و برای اعتبارسنجی به شبکه بیت کوین فرستاده میشود.
پیشنهاد مطالعه: سیر تا پیاز کیف پول مجازی؛ آشنایی با انواع کیف پول و بررسی مزایا و معایب
کیف پول سخت افزاری Trezor
بعضی از کیف پول های سخت افزاری مانند Trezor نیازمند یک پین کد هستند. Trezor احتمالاً یکی از معروف ترین برندها کیف پول های سخت افزاری آفلاین است. با یک کیف پول Trezor کلیدهای خصوصی در دستگاه ایجاد می شوند و هرگز آن را رها نمیسازد.
کلیدها بر اساس جبرگرایی ایجاد می شوند و زمانی که دستگاه آغاز به کار میکند، یک کلید seed ایجاد میشود (به این معنا که اگر دستگاه گم یا دزدیده شده باشد یک دستگاه جدید را می توان از نو راه اندازی کرد).
یک دستگاه دیگر، کیف پول دفتر کل است که از طریق انطباق پذیری خود با کیف پول سخت افزاری و اپلیکیشن کیف پول دفتر کل در گوگل کروم، ویژگی های منحصر به فردی دارد. این کیف پول حاوی یک ریزپردازنده است که یک استاندارد صنعت بانکداری برای ایمن سازی داده ها است.
مزیت های کیف پول سخت افزاری
- امنیت بالا: کیف پول تحت وب و همچنین کیف پول های نرم افزاری همواره در معرض هک شدن، تعرض توسط بد افزارها هستند، اما کیف پول های سخت افزاری محلی برای ذخیره به صورت آفلاین را ایجاد می نمایند. به زبان ساده کیف پول های سخت افزاری غیر قابل هک شدن هستند.
- ریکاوری ارزها: در صورتی که کیف پولتان را گم کردید، می توانید با به کار گیری از ریکاوری کد ارزهایتان را بازیابی کنید.
- کنترل کامل در تراکنش ها: بیشتر کیف پول های سخت افزاری دارای صفحه نمایش هستند که می توانید از طریق آن تراکنش را مشاهده و تایید نمایید. در سوی دیگر به دلیل استفاده از چیپ های امنیتی، امکان رخنه به محتویات آن تقریبا غیر ممکن است.
در کنار وارد فوق، کیف پول های سخت افزاری دارای برخی معایب از جمله گران بودن هستند. در سوی دیگر در برخی از مدل ها برای انجام یک تراکنش بایستی مراحل زیادی را طی کرد که ممکن است زمان بر باشد.
در نهایت
در دنیای ارزهای دیجیتالی روشهای مختلفی برای حفظ و نگهداری از سرمایه وجود دارد. کیف پول های سخت افزاری که در مطلب فوق با انواع آن آشنا شدیم هم یکی از این روش ها است. البته همانطور که گفته شد، استفاده از این دستگاه ها مستلزم صرف هزینه ای در حدود 100 دلار است. در نهایت این شما هستید که با توجه به حجم سرمایه گذاری و اهمیت حفظ امنیت در این حوزه تصمیم گیرنده خواهید بود که کدام یک از کیف پول های نرم افزاری یا سخت افزاری را برای نگاه داری ارزهای مجازی خود استفاده نمایید.