اگر اطلاعاتی در مورد رمز ارزها ندارید، باید مطلع باشید که بیت کوین شناخته شده ترین رمز ارز موجود در جهان بوده و دولتها و موسسات مالی زیادی وجود دارند که توجهات خود را معطوف آن کردهاند.
ساتوشی ناکاموتو این ارز را به عنوان یک سیستم نقدی الکترونیک همتا به همتا در اکتبر 2008 معرفی کرد. این ارز مجازی که امروزه به عنوان طلای دیجیتال مورد توجه قرار گرفته است، مانند یک Gateway در نظر گرفته شده که مردم را قادر ساخته است تا روی ارزهای خود بودن نیاز به یک موسسه مالی یا دولتی کنترل کامل داشته باشند.
آیا تاکنون دقت داشتهاید که این رمز ارزهای بزرگ چگونه پا به عرصه وجود میگذارند؟ بیت کوین به وسیله فرآیندی که ماینینگ نامیده شده، به دست میآید.
طبق گفته ساتوشی، اولین تراکنش در یک بلاک، یک تراکنش خاص است و به وسیله آن کوین جدیدی استخراج میشود که به ایجاد کننده بلاک اعطا خواهد شد. کوین به عنوان پاداش تضمین پردازش تراکنشهای شبکه در بلاکچین به ماینر داده میشود. این رویه نیازمند آن است که ماینر یک معمای رمزنگاری را حل کند که به عنوان هش شناخته میشود.
اولین بلاک که بلاک هوشمند نامیده شده، توسط ساتوشی ناکاموتو در سوم ژانویه 2009 استخراج شد و اولین فردی که اولین تراکنش بیت کوین را دریافت کرد “هال فینی” یک متخصص رایانه و اولین مشارکت کننده در بیت کوین بود.
مانند طلا، بیت کوین نیز ظرفیت محدود و اتمام پذیری دارد
به منظور کنترل تورم، ناکاموتو قانونی وضع کرد که پس از استخراج هر 210.000 بلاک یعنی تقریبا هر 4 سال پاداش ماینینگ نصف میشود. برای تضمین اینکه بلاکها خیلی تند استخراج نشوند، سختی ماینینگ افزایش مییابد.
یک کاغذ سفید (whitepaper) این فرایند را به عنوان پاداشی برای افزایش سرعت سخت افزار و افزایش سود برای اجرا در نودها در طول زمان توصیف کرده است. سختی اثبات کار برابر است با میانگین اهداف به دست آمده بر میانگین بلاکها در هر ساعت. اگر سرعت این کار افزایش یابد، سختی استخراج هم بیشتر میشود.
سختی استخراج بیت کوین به این ارتباط دارد که دشواری پیدا کردن یک هش چقدر است. نرخ هش با سرعت ماشین خاصی که در آن اجرا شده و سرعت حل مسئله، اندازه گیری میشود. نرخ هش بیت کوین در هر روز افزایش یا کاهش می یابد و این به دلیل انحصار برخی از فارم های ماینینگ و رکوردهای تراکنشهاست، زیرا قدرت هش شبکه با این تنظیمات ارتباط دارد.
اگر نرخ هش افزایش یابد، میزان سختی هش کردن افزایش پیدا میکند. سختی هش اغلب هر دو هفته افزایش می یابد، که این موضوع پس از هر 2016 بلاکی است که استخراج میشود. به این طریق تضمین میشود که هر 10 دقیقه یک بلاک جدید ایجاد گردد. اگر کمتر از 1 هفته برای استخراج 2016 بلاک طول بکشد، میزان سختی افزایش یافته و اگر بیش از 2 هفته استخراج 2016 بلاک به طول انجامد، سختی کار کاهش مییابد.
ساتوشی ناکاموتو قوانین را بدین دلیل وضع کرد که تمام افراد مشارکت کننده شانس یکسانی برای استخراج داشته باشند. این رویه در کل فرایند ماینینگ بیت کوین بکار برده شده است. در نهایت قیمت بیت کوین با وضع مقررات مذکور، متغیر بودن میزان سختی و همچنین تعداد ماینرها تنظیم خواهد شد.