اهمیت بلاکچین در توسعه بانکداری مدرن + آموزش ویدئویی

تیم بیدارز

بلاکچین با یک طوفان کل دنیا را فرا گرفته است و بسیاری از مؤسسات بانکی و مالی را متحول خواهد کرد. فناوری بلاکچین را می‌توان الگویی ریاضی برای پردازش، تضمین و نهایی کردن تراکنش‌های بر پایه رمز ارزها دانست. در بانکداری سنتی هرروزه تراکنش‌های بسیار زیادی پردازش می­شوند و همین امر موجب بروز اختلالاتی در صنعت مالی خواهد شد.

بلاکچین چگونه کار می­کند؟

فرایند بلاک چین بسیار ساده است. به عنوان مثال با کسی شرط می‌بندید که ایران یا اسپانیا در جام جهانی قهرمان می‌شوند. هر یک از شما یک تیم انتخاب می­کنید. بلاک چین قرارداد هوشمند را برای شروع کار مجاز کرده است.

هر فرد 100 دلار به سیستم پرداخت می‌کند. قرارداد هوشمند 200 دلار را تا زمانی که برنده مشخص شود نگه داشته و سپس تمام موجودی را به برنده منتقل می­کند.

پس از اجرای قرارداد هوشمند روی بلاک چین، نمی‌توان آن را تغییر داد یا متوقف کرد. هیچ واسط یا شخص ثالثی در آن وجود ندارد، به جز اینکه می‌توان حدس‌های مختصری در مورد تراکنش‌های آن زد. تاکنون بیش از 60 درصد مؤسسات مالی برنامه استفاده از تکنولوژی بلاکچین برای نقل و انتقالات بین‌المللی پول، امنیت، تسویه حساب، شناسایی مشتریان و سرویس‌های مبارزه با پول‌شویی ارائه کرده‌اند.

سه عامل مهم برای استفاده از فناوری بلاکچین در صنعت بانكداري وجود دارد:

  • تراکنش‌ها بسیار سریع انجام می­شوند
  • هزینه پردازش حداقل است
  • داده‌های ضبط شده تغییر ناپذیر هستند

در امور مالی یا بانکداری شخصی، زمان انتظار برای مشتریان اغلب طولانی و آزار دهنده است. کاری که به طور معمول دو تا شش روز کاری برای پردازش زمان می‌برد، با استفاده از بلاک چین می‌توان در حدود 10 ثانیه یا کمتر انجام داد.

ارزش معاملاتی که در سراسر دنیا انجام می‌شود 150 تا 300 هزار میلیارد، با میانگین کارمزد 10 درصد است. برای انتقال بین‌المللی پول حدود 2 تا 6 روز کاری زمان لازم است. مؤسسات مالی صرفاً برای رعایت مقررات Kyc (شناسایی مشتریان)، پانصد میلیون دلار هزینه می‌کنند.

با استفاده از فناوری بلاکچین می‌توان طی چند ثانیه و با صرف چند پنی تراکنش‌ها را ایجاد کرد. با بلاکچین هزینه شناسایی مشتری حذف شده است؛ به دلیل آنکه در دفتر کل توزیع شده تائید تراکنش‌ها به طور مؤثر توسط افراد موجود در شبکه انجام می‌شود؛ با این کار واسطه‌ها و پرداخت هزینه‌های اضافه و عوارض از بین می­رود.

در نتیجه فناوری بلاکچین نه تنها پتانسیل افزایش سرعت تراکنش‌ها را به صورت محلی و جهانی دارد بلکه میلیون‌ها دلار را برای بانک‌ها حفظ می‌کند. این‌ها تنها برخی از دلایلی است که بانک‌ها بر اساس آن در سراسر جهان در حال سرمایه گذاری روی بلاکچین هستند.

ثبت نظر جدید
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها