بیت کوین شناخته شده ترین رمز ارز بوده و پرواضح است که رمز ارزها مانند پول فیزیکی نیستند. این ارزها تنها به صورت آنلاین وجود داشته و به یاد داشته باشید که امروزه بیشتر پولها به صورت آنلاین تبادل میشوند.
برای درک بهتر این مطلب به چکهایی که از حسابتان واگذار میشوند فکر کنید یا اینکه چگونه از کارت اعتباری خود میتوانید در فروشگاهها استفاده کنید.
رمز ارز درواقع یک عدد دیجیتالی است که به صورت صفر و یک روی چند کامپیوتر در مکانهای مختلف ذخیره شده است.
اما این پول چیزی است که توسط دولتها ایجاد شده و همه ما (اعمم از افراد عادی، تجار و بانکها) با ارزش آن موافقیم. برای همه ما 10 دلار، 10 دلار است.
اما چیزی که رمز ارزها را متفاوت میسازد این است که توسط هیچ دولت یا بانکی ایجاد نشدهاند.
بیت کوین در سال ۲۰۰۸ توسط یک فرد ناشناس به نام ساتوشی ناکاموتو ابداع شد. ناکاموتو آنچه را که یک سیستم غیر متمرکز نامیده میشود، توسعه داد.
در حال حاضر سیستم بانکداری سنتی یک سیستم متمرکز است که تمام دریافتها و پرداختها از طریق یک دفتر مرکزی انجام میشوند. این تراکنشها میتوانند از طریق کارت اعتباری ، چک یا درخواست پول از طرف پرداخت کننده صورت پذیرند .
اگر قصد سپرده گذاری یا برداشت از حسابتان را داشته باشید تمام رکوردها در دفتر کل بانک ذخیره میشود. هرچند تمام سوابق تراکنشهای بیت کوین نیز در یک دفتر ثبت میشود، با این حال تمام استفاده کنندگان از این سرویس میتوانند به صورت آنلاین به آن دسترسی داشته باشند.
برای اینکه مردم به بیت کوین اطمینان داشته باشند، یک سیستم مرکزی باید به صورت مستمر بر کل موجودی نظارت داشته باشد تا مانند سایر ارزهای بینالمللی یا پولهای بانکی میان عموم افراد جا به جا شود.
توسعهدهندگان ناشناس بیت کوین، برای حل این معضل از سیستمی به نام بلاک چین یا فضای ذخیره سازی غیر متمرکز استفاده کردهاند. بلاکچین یک سلسله از اطلاعات کد شده دفتر کل مجازی دارد و لیست رو به رشد تراکنشها را نگهداری میکند.
هر کپی در یک زمان دقیق و واحد بهروزرسانی شده که باعث میشود سیستم به صورت صحیح کار کند و کپیها از طریق بیت کوین ماینینگ بهروزرسانی شوند.
نقش ماینرها در سیستم بلاکچین چیست؟
افرادی که دارنده دفتر کل هستند، ماینر نامیده میشوند ؛ این افراد طلا یا فلزات گرانبها استخراج نمیکنند، در عوض رایانههای آنها برای نگهداری از بلاک های اطلاعات به کار گرفته میشود.
این رایانهها به سیستم بلاک چین کمک میکند تا مانند یک ممیز حسابداری یا حسابرس برای بلاک چین عمل کنند. ماینرها تلاش میکنند تا ترکیب مقادیر عددی هر تراکنش خاص بیت کوین را کنترل کنند. این کار با حل یک معمای ریاضی منحصر به فرد برای آن تراکنش انجام میشود.
زمانی که معما حل شد و ماینر یک مقدار درست را پیدا کرد، ثابت میشود که تراکنش انجام شده صحیح بوده و با سیستم کل مغایرتی ندارد و هنگامی که تمام افراد (ماینرها) صحت آن تراکنش را تائید کردند، آن تراکنش را در سیستم کل ثبت میشود.
تایید صحت تراکنش برای ماینرها چه سودی دارد؟
همانطور که ممکن است حدس زده باشید، ماینرها با قرار دادن سیستمهای خود در شبکه بلاکچین، از همان ارز رمزی که تائید کردهاند سودی دریافت خواهند کرد.
هرچند تمام تراکنشهای بیت کوین عمومی هستند اما هیچ تصوری از این نداریم که چه افرادی در پس آن وجود دارد؛ مانند ساتوشی ناکاموتو که شخصیتش به صورت یک راز تاکنون باقی مانده است.